landscape2.jpglandscape3.jpg

ДОДАТНА НАСТАВА

Светлана Мирковић, професор групе економских предмета

 

РАЧУНАРСКА СИМУЛАЦИЈА БИЗНИСА

Description: titan.jpgУ оквиру додатне наставе, ФилипМиливојевић, Урош Ивановић и Никола Милутиновић ученици трећег разреда, образовног профила пословни администратор, као тим „Еко-пак“, учествовали су у регионалном такмичењу из онлајн програма „Титан“ који представља рачунарску симулацију бизниса. Такмичење је одржано од 4. до 21. марта 2015. године у организацији Достигнућа младих у Србији. Тим  је на основу претпостављене тржишне ситуације и пословних одлука других тимова-компанија, у ограниченим временским секвенцама доносио одлуке о цени и количини производа, висини улагања у истраживање, развој, маркетинг и другим пословним подухватима и преузимао одговорност за управљање виртуелном компанијом. Ова рачунарска симулација бизниса захтевала је добро познавање енглеског језика, информатике, економије, предузетништва, финансија и омогућила је ученицима да стекну нова сазнања.

 

 

ИНОВАЦИЈЕ У СОЦИЈАЛНОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ

 

Ученици наше школе имали су прилику да учествују у, за наш регион иновативној активност везаној за два онлајн предавања из области социјалног предузетништва. Предавања су организована у оквиру образовних програма организације Достигнућа младих у Србији.

Прво предавање о настанку социјалног предузетништва, трендовима у свету и одрживим бизнис моделима одржано је 12. децембра 2014. године, од 13.00 до 14.00 часова и ученици су могли да путем интернета прате предавање, постављају питања и комуницирају са ученицима из других школа. Друга, онлајн сесија, на енглеском језику одржана 3. марта 2015. године од 10.00 до 12.00 часова имала је за циљ да путем предавања подстакне иновативно размишљање посебно у области одрживог развоја и очувања планете Земље. Ученици су кроз читав низ занимљивих примера бизнис модела у свету, спонтано започели радионицу, размишљали о актуелним проблемима, начинима њиховог решавања, осмислили побољшања многих производа, једном  речју, бавили су се иновативним предузетништвом.

 

Сва права задржава Економска школа "Ваљево"