landscape2.jpglandscape3.jpg

Излет за награђене ученике

Излет за награђене ученике

У уторак 7.6.2016. године у организацији школе реализзован је наградно путовање  за ученике без изостанака, учеснике Републичких такмичења  и ученике са свим петицама.

 

Путовање је изведено на релацији Ваљево-Перућац-Тара-Мећавник-Ваљево

 

 

СТРУЧНА ЕКСКУРЗИЈА

стручна екскурзија

 
За студенте треће и четврте године Пословног факултета Ваљеву Универзитета Сингидунум који студирају на студијским програмима Рачуноводство и ревизија, Финансије и Банкарство реализована је Стручна екскурзија у Београду, 14.04.2016. године. За ученике Економске школе Ваљеву који су са студентима ишли, ово је била наградна Стручна екскурзија у оквиру реализације пројекта "Студија случаја изазов за матуранте 2016".
 
Институције које су Студенти и ученици посетили сам присустовали уговореним предавањима:
 
Београдска берза: Наталија Недељковић, У име ПР и маркетинг службе одржала је веома интересантну презентацију на тему "функционисања Беогрдске берзе". Током предавања развила се интерактивност сам дискусија на тему берзанског пословања код нас и у свету.
 
 
Комисија за хартије од вредности Републике Србије: Студентима сам ученицима се, у име Кабинета председника Комисије, обратила сам пожелела добродошлицу Јасмина Миловановић. Члан Комисије др Милко Штимац је за студенте и ученике Припремио предавање пропраћено примерима из праксе, које је код њих изазвало велико интересовање за функционисање ове институције.
 
 
 Завод за интелектуалну својину Републике Србије: У свечаној Сали Завода за интелектуалну својину студенте и ученике је у име институције поздравила Данијела Златић Шутић, руководилац Едукативно информативног центра ове институције. Др Никола Радовановић је током предавања на тему "Интелектуална својина" упознао ученике и студенте о карактеристикама система интелектуалне својине и облицима интелектуалне својине. Ученици и студенти су активно учествовали у дискусији коју је предавач се развио током излагања по бројним питањима у различитим ОБЛАСТИМА интелектуалне својине.
 
Конак кнегиње Љубице градјен у периоду од 1829-1831. године, по плановима и под руковођењем Хаџи Николе Живковића, посетили су заинтересовани ученици и студенти.
 
 
Екскурзија је имала циљ да се студентима и ученицима (матурантима) предоче Принципи рада финансијских институција у Републици Србији и да се на тај начин упознају са њиховим начином рада, регулативом и функционисањем. Приликом посета овим институцијама Предавачи су им дали стручне савете и објашњења која ће им бити од помоћи у даљем професионалном усавршавању.
 
 
Сва права задржава Економска школа "Ваљево"