landscape2.jpglandscape3.jpg

Посета ученика вишем суду

Посета ученика вишем суду

 

Какоје Годишњим планом и програмом рада наставника за предмет Социологија са правима грађана за школску 2017/2018.год, предвиђено и планирано да ученици одељења IV-2, IV-3 и IV-4 посете суд, за наведена одељења организована је посета Вишем суду у Ваљеву, а на основу одобрења председника Вишег суда у Ваљеву - Биљане Савић.

 

 

Са предметним професором Даром Марковски ученици одељења IV-2 и IV-3 су посетили Виши суд у Ваљеву дана 05.03.2018.год, док су ученици одељења IV-4 посету реализовали 07.03.2018.год.

Током обе посете ученици су најпре упознати са кратким историјатом Вишег суда у Ваљеву, који је уједно и најстарији суд у Републици Србији, а што су ученици могли и видети приликом посете мале сале за суђења која је задржала свој аутентичан изглед још из 1904.год.

Опширније: Посета ученика вишем суду

НАШИ УЧЕНИИЦИ ГОСТИ ХЕПИ ТВ-А

Наши учениици гости Хепи ТВ-а

 

Ученици наше школе са наставником Милошем Чолићем гостовали су у  Светосавској емисији  "Прело у нашем сокаку". Емисија емитована 27,1,2019, године.

 

  

  

 

 

 
 
 

СТРУЧНА ЕКСКУРЗИЈА

стручна екскурзија

 
За студенте треће и четврте године Пословног факултета Ваљеву Универзитета Сингидунум који студирају на студијским програмима Рачуноводство и ревизија, Финансије и Банкарство реализована је Стручна екскурзија у Београду, 14.04.2016. године. За ученике Економске школе Ваљеву који су са студентима ишли, ово је била наградна Стручна екскурзија у оквиру реализације пројекта "Студија случаја изазов за матуранте 2016".
 
Институције које су Студенти и ученици посетили сам присустовали уговореним предавањима:
 
Београдска берза: Наталија Недељковић, У име ПР и маркетинг службе одржала је веома интересантну презентацију на тему "функционисања Беогрдске берзе". Током предавања развила се интерактивност сам дискусија на тему берзанског пословања код нас и у свету.
 
 
Комисија за хартије од вредности Републике Србије: Студентима сам ученицима се, у име Кабинета председника Комисије, обратила сам пожелела добродошлицу Јасмина Миловановић. Члан Комисије др Милко Штимац је за студенте и ученике Припремио предавање пропраћено примерима из праксе, које је код њих изазвало велико интересовање за функционисање ове институције.
 
 
 Завод за интелектуалну својину Републике Србије: У свечаној Сали Завода за интелектуалну својину студенте и ученике је у име институције поздравила Данијела Златић Шутић, руководилац Едукативно информативног центра ове институције. Др Никола Радовановић је током предавања на тему "Интелектуална својина" упознао ученике и студенте о карактеристикама система интелектуалне својине и облицима интелектуалне својине. Ученици и студенти су активно учествовали у дискусији коју је предавач се развио током излагања по бројним питањима у различитим ОБЛАСТИМА интелектуалне својине.
 
Конак кнегиње Љубице градјен у периоду од 1829-1831. године, по плановима и под руковођењем Хаџи Николе Живковића, посетили су заинтересовани ученици и студенти.
 
 
Екскурзија је имала циљ да се студентима и ученицима (матурантима) предоче Принципи рада финансијских институција у Републици Србији и да се на тај начин упознају са њиховим начином рада, регулативом и функционисањем. Приликом посета овим институцијама Предавачи су им дали стручне савете и објашњења која ће им бити од помоћи у даљем професионалном усавршавању.
 
 

Излет за награђене ученике

Излет за награђене ученике

У уторак 7.6.2016. године у организацији школе реализзован је наградно путовање  за ученике без изостанака, учеснике Републичких такмичења  и ученике са свим петицама.

 

Путовање је изведено на релацији Ваљево-Перућац-Тара-Мећавник-Ваљево

 

 

Сва права задржава Економска школа "Ваљево"