landscape2.jpglandscape3.jpg

ИЗВЕШТАЈ СА РЕГИОНАЛНОГ ТАКМИЧЕЊА„ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ“

 

У оквиру образовних програма организације Достигнућа младих у Србији,из области предузетништва и финансијске писмености, 17. децембра 2015. године, у Београду, у Хотелу „М“,  одржано је регионално такмичење „Пословни изазов“.

„Пословни изазов“ је покренут са намером да подстакне средњошколце да употребе своје вештине на иновативан начин како би унапредили свој предузетнички дух, развили финансијску писменост и повећали своје могућности за запошљавање.

Нек слути на радост!

 

Из Економске школе „Ваљево“

на такмичењу су учествовале

Анђела Матовићи Александра Мишковић, III-4, финансијски администратори и

Невена Јокић и Кристина Живановић,

III-6, кулинарски техничари.

Ученице је за такмичење, у оквиру ваннастаавних активности припремала Светлана Мирковић,

професор групе економских предмета.

 

Gifty tim Anđela

 

 

 

Пословни изазов

за 110 ученика из 27 средњих школа из Београда Смедерева и Ваљева је био

да осмисле производ или услугу инспирисану новогодишњим празницима.

Креирати новогодишњи, иновативан производ или услугу, урадити бизнис план и на крају пословног дана презентовати бизнис идеју пред стручним члановима жирија, професорима, организаторима, учесницима и другим посетиоцима такмичења, је озбиљан,ни мало једноставан пословни изазов!

 

 

 

Тимовима, састављеним од ученика из различитих школа током израде бизнис плана помагали су  бизнис волонтери, асистенти Факултета организационих наука.

Током целог такмичења владала је  добра комуникација,  радна атмосфера,  такмичарски дух и ученици су имали прилику да испоље своју креативност, усаврше предузетничке вештине и размене знања и искуства из различитих образовних области.

Компанија Смешко и бизнис волонтер

Невена

 

Happy cids“ и мултифункционалне санке

 

Александра

 

Тајна шећерне плочице

Кристина

 

За ученике наше школе ово је једно драгоцено искуство, које ће им свакако помоћи у личном и професионалном развоју. Њихове бизнис идеје и презентације су биле квалитетне, иновативне и за сваку похвалу.

Шећерна плочица која растапањем у шољи топлог чаја оставља новогодишњу поруку, Мултифункционалне санке са механизмом на точкиће, Giftyапликација за мобилни телефон која омогућава да поручите, креирате и поклоните оригиналан поклон драгој особи и „Смешкова“ услуга да Вам на кућна врата поклон за вашу децу и вољене донесе Деда Мраз су, морате признати, креативне, оствариве, новогодишњим празницима инспирисане и оригиналне биснис идеје.

Браво за Александру, Анђелу, Невену и Кристину!

 

Извештај саставила Светлана Мирковић,

професор групе економских предмета у Економској школи „Ваљево“, Ваљево.

 

Сва права задржава Економска школа "Ваљево"