landscape2.jpglandscape3.jpg

ИЗВЕШТАЈ СА ЈЕДНОГ ДАНА БЛОК НАСТАВЕ

 

Ученици Економске школе „Ваљево“, образовног профила финансијски администратор, реализовали су блок наставу из предмета финансијско-рачуноводствена обука у периоду од 4. до 8. маја 2015. године.

За сам крај блок наставе, у петак, 8. маја, на  Пословном факултету Ваљево организовано је предавање „Глобално светско тржиште, финансијска интелигенција и вештине преговарања“. Предавач је био  власник и председник компаније ″Sani Group″д.о.о. из ШапцадрБранко Нинковић.Предавању су присуствовалипрофесори,студенти, привредници, предузетници и ученици Економске и Техничке школе.

Предавање је било  занимљиво, стручно, интересантно и јасно, са пуно  примера и додатних објашњења пропраћених презентацијом. Посебно ми се допала атмосфера коју је предавач успео да одржи и што ни мали технички проблеми нису пореметили предавање које је изазвало  велико интересовање присутних, бројна питања и дискусију.

На почетку предавања дрБранко Нинковићнас је упознао са радом и пословањем његове компаније. Излагање је наставио анализом глобалног светског тржишта, нивоом бруто домаћег производа у појединим земљама, финансијским иновацијама, берзама. Разговарали смо о штедњи, типовима личности, различитим мотивима и предусловима за успешан бизнис и о томе  да само уз помоћ сопствених знања, вештина, рада и труда можемо постићи да млади образовани људи не одлазе из наше земље.

На мене је ово двочасовно предавање оставило снажан утисак, посебно јасна порука да је ЗНАЊЕ предуслов за све. Искрено сматрам да је предвач оправдао буран аплауз и сигурна сам да ће ми ово двочасовно предавање, мотивисање младих људи  и несебично преношење богатог пословног искуства дрБранкаНинковићакористити у будућности, што је и предавачу, сигурна сам и био основни циљ.

         Извештај саставила: АлександраМишковић,  финансијски администратор II-4

 

 

Део извештаја Ање Марковић, ученице III4, образовног профила пословни администратор:

 Компанија „SaniGroup“д.о.о.претежно се бави производњом оквира за диоптријске наочаре а на тржиште пласира и наочаре за сунце, контактна сочива, слушне апарате. Послују друштвено одговорно и брину о  здрављу својих купаца.

Власник компаније, др Бранко Нинковић своје излагање је почео кратком причом о себи и о томе како је стварао овако успешну компанију.  Причао нам је о глобалном свету, неједнакостима, неравномерној расподели богатства и тржишном пословању. Поручио нам је да је за успех потребно знање и огроман труд. Такође је нагласио да је важно инвестирање у активу, јер на тај начин новац ради за нас. Веома је битна и финансијска интелигенција. Треба да трошимо мање него што зарађујемо и морамо да научимо да штедимо да бисмо остварили профит.

Предавање је завршено у 13 часова. Знатижељни студенти су постављали питања везана за маркетинг и економију. Предавање ми је помогло да сагледам ситуацију у којој се налази наша држава и подстакло ме је да размишљам о томе шта би се могло још иновирати и побољшати.

АњаМарковић,  III4, пословни администратор Економске школе „Ваљево“, Ваљево

Захваљујемо се Пословном факултету Ваљево и предавачу др Бранку Нинковићушто су нам омогућили да присуствујемо овом квалитетном предавању и унапредимо процес образовања и васпитања у нашој школи.

Светлана Мирковић, професор групе економских предмета у Економској школи „Ваљево“

Сва права задржава Економска школа "Ваљево"