landscape2.jpglandscape3.jpg

Извештај са предавања

Високе пословне школе струковних студија Ваљево

Електронско банкарство

 

Др Валентина Павловић, Дејан Бељић и Бранко Ћебић, професори у Високој пословној школи струковних студија Ваљево у Ваљеву, у петак 22. јануара 2016. године, са почетком у 14 часова, одржали су предавање на тему „Банкарство на Интернету“.  Предавању су присуствовали ученици Економске школе „Ваљево“,одељења IV 4, смер пословни администратор.

 

У уводном делу предавања,  професори  су нам се представили, причали о условима школовања, као и стручним знањима, компетенцијама и звањима које можемо стећи уколико завршимо ову школу. Добили смо приручнике у којима се налазе информације о школи као и питања за пријемни испит.

radionica_valentina.jpgДр Валентина Павловић је након тога говорила о  друштвеним мрежама које највише посећујемо, куповини  преко интернета,  историји интернета, као и о историји развоја средстава за плаћање. Такође је напоменула  да је електронско пословање шири појам од електронског банкарства и да се кредити најчешће дају младим брачним паровима и  да су камате мање када се преко интернета узима кредит и да банке могу да буду виртуелне.  

 

Током предавања смо радили радионицу, на сајту Комерцијалне банке. Поделили смо се у четири групе и задатак нам је био да у улози радника или клијента банке предузимамо одређене активности у зависности од претпостављене ситуације, Формирали смо четири групе: Моја страна, Рачуни, Трансфери, Кредити и платне картице.

Радионица је била врло интересантна и забавна. Овај начин рада је значајан јер је другачији од стандардног и што се на овај креативан начин може успешно обрадити одређена тема уз високо ученичко залагање и активност.

 

 

На крају предавања попуњавали смо анонимну анкету о предавању и око 15:30 часова предавање се завршило. 

 

Ово је још једно, за нас веома корисно и лепо предавање које нам је омогућило да стекнемо додатна знања и вештине током блок наставе и нашег школовања.

 

И

Description: C:\Documents and Settings\Korisnik\My Documents\Downloads\radionica_valentina1.jpg

звештај урадиле Бојана Милојевић и Снежана Добросављевић, ученице IV-4, образовног профила пословни администратор.

 

Захваљујемо се Високој пословној школи струковних студија Ваљево што су нам  омогућили да унапредимо квалитет практичне наставе и што су информисали наше ученике о могућностима даљег школовања.

Светлана Мирковић, професор групе економских предмета.

Сва права задржава Економска школа "Ваљево"