landscape2.jpglandscape3.jpg

ЕДУКАТИВНА ЕКСКУРЗИЈА

 

За ученике трећег и четвртог разреда наше школе образовних профила пословни и финансијски администратор,  19. октобра 2016. године организована је посета Народној банци Србије.

Програм посете је обухватао два едукативна дела: радионицу „Мој буџет и ја“ и  изложбену поставку у музеју велелепног здања Народне банке Србије у Улици краља Петра бр.12 у Београду.

У оквиру креативне радионице ученици су,подељени у тимове,решавали различите животне ситуације везане за расподелу месечног кућног буџета. Након презентовања и анализе плана расподеле месечних примања, ученици су добили дипломе о успешном учешћу у овој интересантној, поучној и практично примењивој радионици.

Ситуација: Како распоредит кућни буџет у оквиру четворочлане породице са двоје одрасле деце?

Извештај о буџету: Анђелин тим је одлучио да део средстава сачува за унапређење приватног бизниса

Други део посете реализован је у изложбеном делу Народне банке Србије. Укључивао је презентовање најважнијих информација о настанку, развоју и значају централног банкарства на нашем подручју, разлгедање изложбене поставке и филмску пројекцију о Заводу за израду новчаница и кованог новца.  Ученици су имали прилику и да сами искују кованицу и добију новчаницу са својим ликом.

 

Сачуваћемо новчанице са ликовима наших ученика. Можда се једнога дана појаве у оптицају.

Јована: Златна полуга је тешка 12,5 кг  а њена финоћа је 99,99% .

Слободно време смо провели у пријатном дружењу, шетњи Кнез Михаиловом улицом,  Калемегданом, посети Зоо врту, тржном центру, McDonald’s-у,факултетима, већ према интересовањима учесника ове веома лепе едукативне екскурзије коју су организовали професори пословно-административне и финансијске обуке иуправаЕкономске школе „Ваљево“ у сарадњи са Народном банком Србије.

Учесници едукативне екскурзије: ученици III-4, IV-3 иIV-4и професори групе економских предмета Светлана Мирковић, Слађана Николић, Весна Илић  и Сања Трифуновић. 

 

 
 
Сва права задржава Економска школа "Ваљево"