У Београду од 20 – 21. фебруара 2020. године је одржано Национално такмичење “Пословни изазов”. Циљ такмичења је да се ученицима пружи увид у савремени начин пословања и мотивише их да практично размишљају, при чему је могуће да своје идеје спроведу у дело.

На  такмичењу је учествовало 90 ученика из 75 средњих школа, који су се пласирали након победа на регионалним такмичењима, одржаним у новембру и децембру 2019. године. Нашу школу је веома успешно представљала ученица одељења IV-4 разреда Тамара Ивковић.

Првог дана такмичења пред ученике је постављен “изазов” да осмисле производ или услугу која је намењена студентима и омогућава им квалитетнији живот у неком од универзитетских градова.

Другог дана такмичења ученици су своје бизнис планове и презентације представили публици и стручном жирију, који је изабрао најбоље.

Оваква такмичења доказ су да наша школа развија предузетнички дух код ученика. Успеси које наши ученици постижу  потврда су заједничког труда и залагања ученика и професора школе.

Извештај приредила Биљана Јелесијевић проф. економске групе предмета.